Sunday, 25 March 2012

TeRiMa KaSih rakan-Rakan...

Kisah nukilan ini berdasarkan pengalaman ku ketika akhir taun form 4.. Selepas berakhirnya peperiksaan akhir tahun.. kebiasaannya setiap form akan melakukan aktiviti bg menghabiskan sisa taun berkenaan..

Untuk taun tersebut persatuan MATRIX telah bersepakat untuk melakukan pertandingan bola sepak.. kumpulan dibahagi cantekk punya..disusun dengan pemain bola sekolah bertindak sebagai ketua pasukan..pasukan dibahagikan dengan elok mengikut kehebatan pemain..

Sebanyak 4 kumpulan telah dibahagikan..kumpulan A, B, C dan D..aku dah lupe aku kumpulan mane..seigt aku aku group ARUL, NABIL(NEYO), USTAZ, NIZAM (Ah chong) dan juga IZZAT ABG..team kami cukup mantap diketuai oleh MOHAMAD ASYRAF or dikenali sebagai acap mang..sebagai kapten die mmg bersemangat bg memastikan kemenangan kumpulan kami..cukup mantap kumpulan kami..kami berjaya layak ke final menentang kumpulan HAFIZ MUSLEH(sivaji the boss)..suatu kejayaan yg cukup mantap bg kami walaupun ada kejadian yg mecuit hati iaitu pergaduhan antara nabil dan ustaz kerana nabil yg secara x sengaja clear bola ke arah pintu goal lalu menghasilkan goal sendiri..agak pelik ketika itu kerana agak mustahil bg nabil menghasilkan goal sendiri..agaknya beliau bgitu teringin untuk menjaringkan goal..

kembali kepada perlawanan akhir..perlawanan antara kumpulan ku dan juga kumpulan BOSS yg diadili oleh AUDI AZHAR..perlawanan yg cukup sengit kerana kumpulan beliau telah menjaringkan 1 goal yg dijaringkan oleh AZWAN KAMARUDIN seorang striker hebat dan juga peminat CHEALSEA yg sering dicomparekan dengan DIDIER DROGBA...pada ketika itu aku tidak kurang hebatnya...bermain di posisi topman dgn berbekalkan boot yg dipinjam drpd abg ALIP KACANG dr dorm B201..

aku dikawal rapat oleh BOSS..sehinggalah suatu kejadian ini berlaku..bermula dr sepakan sudut..aku dibentes keras dr pemain yg aku tidak sedari..di saat itu kaki ku mula terasa sakit..pengadil tanya kepada ku,,
"Nan..ko ok ke??bleh men??"
aku kuatkan kudrat ku.."bleh di..xde hal..sket je nie..."
sepakan goal pun dimulakan..aku berjaya merampas bola dr hantaran BOSS..lalu ku lakukan gerakan ku..sedangku cube melakukan gerakan zidane yg dikenali sebagai MARSEILLE ROUTE..hafiz menahan bola ku..

PRAKKKK!!!!!!!!!!!!!!!

aku rebah. wajahku pucat..aku dibawa ketepi..kesakitan nye ALLAH sahajalah yg tahu..perlawanan tersebut digantung..aku dibawa ke klinik oleh cikgu basri..sesudah itu, aku pulang ke SEMESTA..ketika inilah aku terharu dengan rakan2 ku..Acap dan juga KOBE mengangkat ku ke dorm..rse seperti raja sebentar..walaupun berat ku ketika itu hanya 70kg tetapi tampak di wajah acap n kobe menahan keringat mengangkat ku..

aku tidak pegi ke prep pada malam itu..aku ditemani oleh amin, nizam dan rakan2..aku sakit perut ketika itu..lalu ku luahkan hasrat ku kepada teman2 ku..
"zam, aku nk g toilet.."
wajah nizam, amin dan lain2 berkerut kerana memikirkan bagaimana nk mengangkutku ke toilet..lalu Azman mengambil baldi dan letak di hadapan ku..
"Nan,ko berak dalam nie..aku basuh nnt.."
dorm ku yg suram ketika itu bertukar jadi riuh..di dalam hati aku nk je aku sepak si man tong tuh..tp aku juga terhibur dgn gelagatnye nk melihat aku membuang hasratku di dalam baldi tersebut..

keesokan harinya aku pulang ke rumah, namun peristiwa hari itu cukup membuatkan aku terharu..SAYANG juga korang kt aku ye...hehehe..itu je aku nk cerita kt korang..kenangan aku selagi kaki nie masih lagi veteran..aku tetap igt pasal malam tuh..

akhir skali maaf dipinta kerana panjang plak aku tulis..first time nie aku tulis blog..sori ye..
sekian terima kasih..

5 comments:

izhar kasim said...

berat doe time angkut gi toilet tu...haha

pastu tak gi prep..

oakpartner said...

eleh..dlu kire ringan ag 60++..skang nie 90..nk angkt aku???hahahaha

azwann said...

aku ade score ke? lupe dah

oakpartner said...

xde..aku tipu je..haha..ade la..ko depan aku je score..cam haram..

Alif Amin Othman said...

Good joob Denan

Sedap juga cerita kau.

Macam tulisan majalah kompak, Bicara
ruangan 'pengalamanku'